اسپارک

روانشناس کودک و نوجوان دکتر مینا ارجمندپور

روانشناس کودک و نوجوان دکتر مینا ارجمندپور

.

دوره پرورش استعداد ، مهارت و خلاقیت کودکان 3 تا 6 سال

زیر نظر دکتر مینا ارجمندپور (روانشناس بالینی کودک و نوجوان)

.

آشنایی با کارگاه های اسپارک

از آنجایی که Spark فضایی است برای رشد و پرورش استعداد ، مهارت و توانمندی های کودکان 3 تا 6 سال ، کارگاه هایی نیز به منظور نیل به اهداف ذکر شده ، طراحی شده است که در ادامه شرح آنها را میتوانیم مطالعه کنیم :

.

کارگاه من چه احساسی دارم؟

روانشناس کودک و نوجوان دکتر مینا ارجمندپور

در این کارگاه کودکان تحت نظارت یکی از روان درمانگران با تجربه مرکز با احساسات اصلی آشنا خواهند شد. و با تکرار این فرایند ، به درک موقعیت ؛ احساس متناسب با آن و واکنش مناسب در آن شرایط می رسند. شناخت احساسات یکی از مهم ترین و تعیین کننده ترین عناصر در ایجاد ارتباطات سالم در بزرگسالی است.

.

بازی های شناختی :

در کارگاه بازی‌های شناختی،  هدف ما افزایش هوش بچه هاست. به این منظور در تلاش هستیم با کار بر روی ابتدایی ترین سطح هوش (شناخت) یعنی سطح حرکتی این فرایند را آغاز کنیم و بعد به تدریج و با پیشرفت کودکان به سطوح بالاتر نظیر توجه و حافظه برسیم.

بازی و ریاضی :

در این کارگاه کودکان ما با مفاهیم پایه ای ریاضیات نظیر اعداد ؛ اشکال هندسی ؛ مفاهیم کوچک و بزرگ ؛ دور و نزدیک ؛ بلند و کوتاه  و امثالهم در قالب بازی و سرگرمی آشنا می شوند. یادگیری این مفاهیم در سنین پیش از دبستان فرایند یادگیری ریاضیات در سال های ابتدایی دبستان را بسیار تسهیل می کند.

مهارت های پیش از دبستان :

در این کارگاه کودکان ما مهارت هایی نظیر مداد دست گرفتن ؛ ترسیم خطوط صاف، منحنی ؛ شکسته و مهارت هایی از این دست را به جهت آماده شدن برای نوشتن خواهند آموخت. همچنین آموزش مهارت های زندگی نظیر خودآگاهی؛ تفکر خلاق ؛ حل مسئله ؛ تصمیم گیری ؛ مهارت های ارتباطی؛ همدلی و... در دستور کار این کارگاه خواهد بود.

ببینیم و بشنویم :

این کارگاه شامل بازی ها و تمرین هایی به جهت افزایش دقت بینایی و شنیداری کودکان می باشد‌.

آشنایی با مشاغل :

هدف این کارگاه آموزش وظایف و مسئولیت های مشاغل مختلف به کودکان و آماده کردن آن ها برای زندگی در جامعه می باشد‌. این کارگاه اغلب در قالب ساخت کاردستی و سازه های مرتبط با این مشاغل انجام می‌گیرد و شامل تمرین های دست ورزی به جهت تقویت حرکات ظریف و درشت دست  نیز می‌شود.

آی قصه :

این کارگاه با هدف آموزش مهارت های مرتبط با این سنین در قالب قصه گویی برگزار می شود. آشنایی کودکان با کتاب و کتاب خوانی از دیگر اهداف این کارگاه می باشد. همچنین با انجام تمرین های ساخت جمله و ساخت قصه در صدد هستیم که مهارت های زبانی کودکان عزیزمان را افزایش دهیم.

من خلاق :

در این کارگاه در تلاش هستیم با ساخت کاردستی های مختلف و بدون الگوی دقیق موجب افزایش خلاقیت کودکان عزیزمان شویم. پرورش خلاقیت از مهم ترین عوامل در این سن می باشد که مهارت حل مسئله در سنین بالاتر به آن وابسته است.

موسیقی :

در این کارگاه در تلاش هستیم ؛ با آشناسازی کودکان عزیزمان با نت ها و ساز های متناسب با سنین پیش از دبستان موجب افزایش هوش موسیقیایی آن ها شویم.

دانشمند کوچک :

این کارگاه شامل آشنایی با اجزای بدن و کارکرد آن ، فرایند رشد گیاهان و به طور عام مباحث مرتبط با  علوم پیش از دبستان می باشد.

یوگا :

کارگاه یوگا در این سن با انجام حرکات کششی ، انعطافی و ریلکسیشن با هدف بهبود رابطه ذهن و بدن، افزایش انعطاف پذیری ، تقویت مفاصل، استخوان ها و سیستم ایمنی ؛ افزایش تعادل ، کاهش علائم اضطراب و افسردگی و افزایش عزت نفس پیگیری می‌شود.

نقاشی :

در این کارگاه نحوه صحیح کار با مدادرنگ، پاستل ، آبرنگ و گواش به کودکان آموزش داده می شود. این کارگاه با هدف تمرین مداد دست گرفتن، افزایش خلاقیت، تخلیه هیجانی ، و همچنین افزایش قدرت تمرکز برگزار می شود.

کارگاه آزاد تعاملی :

این کارگاه با هدف تعامل و تقویت مهارت‌های ارتباطی میان گروه های سنی متفاوت (۳_ ۶ سال) برگزار می شود و مبتنی بر تماشای فیلم های آموزشی؛ بازی های گروهی و مواردی است که در طول هر هفته نیاز به تمرین بیشتر دارند.

ریتم و گیم :

این کارگاه شامل انجام بازی هایی هماهنگ با ریتم موسیقیایی ست. بازی های ریتمیک موجب افزایش هماهنگی دست و پا و همچنین تقویت دقت و‌ تمرکز کودک می شود.در این فرایند که کودک موسیقی را می شنود و خود را با آن هماهنگ می کند، حس شنوایی او تقویت شده و دقت شنیداری او افزایش می یابد.

زبان انگلیسی :

در این کارگاه ، کودکان متناسب با سن شان با حروف الفبای انگلیسی و در ادامه کلمات ، جملات و سوالات و مکالمه پرسش و پاسخ محور آشنا شده و در قالب بازی و شعر خواندن ، زبان انگلیسی را فرا می گیرند.

سینما :

در کارگاه سینما ، کودکان فیلم ها و سریال های کارتونی و انیمیشنی متناسب با سن شان را تماشا می کنند و در پایان همراه با مربی شان حول محور موضوعات مطرح شده در کارتون به گفتگو می نشینند و در دل این گفتگو ها آموزش های مختلفی مانند آموزش احساسات ، درک موقعیت های مختلف و ... صورت می پذیرد.

لازم به ذکر است که تمامی این کارگاه ها توسط متخصصین و روانشناسان با تجربه حوزه کودک برگزار می شود.

کودکان ابتدای فرایند ورود به کلاس ها ارزیابی و مهارت سنجی شده و تلاش می شود در خلال این کارگاه ها توانمندی ها و خلاقیت آنان افزایش یافته و استعداد های آن ها با مشاهده در محیط و ارزیابی روانشناختی کشف و پرورش داده شود.

.

روانشناس کودک و نوجوان دکتر مینا ارجمندپور